Chat

Vi vet at flere kan synes det er vanskelig å ta kontakt med oss, og at det for noen kan være lettere å bruke chat. På chatten kan du stille spørsmål og snakke med oss om alt – helt anonymt! Vi ønsker å være her for deg, og du deler det du har lyst til.

Vi er tilgjengelige på chat
mandag kl. 12-15.30, og
tirsdag, onsdag, torsdag og fredag kl. 9-15.30

Ønsker du kontakt med oss utenfor chattens åpningstider, ta kontakt med oss
på epost post@ffp.no, og vi svarer deg innen neste arbeidsdag. Du kan også ringe oss på
telefon 21 11 41 30 hverdager kl. 09.00 – 15.30.

Hva er For Fangers Pårørende (FFP)?

For Fangers Pårørende (FFP) er en landsdekkende organisasjon som tilbyr samtaler og rådgivning til pårørende på telefon, chat og e-post. Vi tilbyr også samtaler, rådgivning, treff og aktiviteter til pårørende ved våre lokalkontorer og digitale samtaler for de som måtte ønske det.

Hvem er chatten for?

Chatten er for barn, ungdom og voksne i alle aldre, og som kjenner noen som sitter i fengsel. Du kan også chatte med oss hvis du kjenner noen som sitter i varetekt, skal sone en dom i fengsel, gjennomfører samfunnsstraff, fotlenkesoning, eller som tidligere har vært straffedømt.

Hvem svarer deg?

Vi som svarer deg på chat, er fagpersoner som er ansatt som rådgivere i FFP. Vi har ulik bakgrunn, og daglig snakker vi med barn, ungdom og voksne som er pårørende til noen som undersøkes for lovbrudd, som soner dom eller som tidligere har vært straffedømt. Den du snakker med i chatten har taushetsplikt. Taushetsplikt betyr at vi ikke har lov til å fortelle videre, det du forteller til oss.

Kan jeg ta kontakt?

Ja! Du er alltid velkommen til å ta kontakt med oss. Er vi ikke den rette samtalepartneren for deg, så hjelper vi deg videre. Det finnes ingen dumme spørsmål eller henvendelser. Vi vil gjerne snakke med deg.

Hva kan jeg chatte med dere om?

Er du bekymret, sint eller lei deg?
Lurer du på hvordan du kan få informasjon, eller hvem du kan snakke med?
Hva skal jeg si til venner og familie?
Hvordan ser det ut i fengselet, og hvordan er det å være på besøk der?
Hvorfor er det ingen som forteller meg hva som skjer?

Du kan chatte med oss om alt! Med oss kan du dele tanker, følelser og bekymringer. Du kan dele noe du synes er vanskelig, eller noe du synes er bra.  Vi ønsker å være her for deg.

Er jeg anonym?

Ja, du er helt anonym, så lenge du selv ikke velger å fortelle hvem du er.

Tilbakemeldinger

Noe som fungerer bra, eller dårlig? Gi oss din tilbakemelding ved å sende en epost til post@ffp.no