Savner mamma

Savner mamma

I Europa er det 2,1 millioner barn som har en forelder i fengsel. I Norge tror vi at cirka halvparten av de innsatte fengsel har barn, og at det er mellom 6000 og 9000 barn i Norge som hvert år opplever at mamma eller pappa settes i fengsel. I tillegg opplever mange barn at besteforeldre, søsken eller andre de er glad i fengsles.

Mange barn kan føle seg triste, og savne den som er satt i fengsel. Når savnet er stort, kan det for mange være fint å dra på besøk i fengsel. Europarådet anbefaler at foreldre bør få sitte i et fengsel nær der barna sine bor. Likevel er det mange foreldre som soner langt unna barna. Siden det ikke er så mange kvinner i fengsel som menn, er det ikke like mange fengsler for kvinner, og derfor blir det sånn at når mammaer må i fengsel, så blir det ofte langt unna familien. Dette kan være ekstra trist for mange barn.