Informasjon om korona

Informasjon om korona

På grunn av koronautbruddet avlyste FFP Ung alle fysiske treff og aktiviteter våren 2020.  I slutten av juni hadde vi første fysiske treff i våre lokaler igjen, og det var veldig fint! Til høsten 2020 planlegger FFP Ung å invitere barn og unge til aktiviteter igjen!

Under har vi samlet den siste informasjonen om hvordan korona påvirker fengslene og besøk.

Besøk i fengsel
Nå kan man besøke igjen nesten som normalt. Voksne og barn som er over 12 år må holde en meter avstand under besøket, for at ikke noen i fengsel skal bli smittet med sykdom. Men barn under 12 år trenger ikke å gjøre det. De voksne som bestiller besøket må også svare på noen spørsmål om sykdom (som kan likne på korona) før dere kan komme.

Hvis du er over 12 år og ikke har sett den som sitter i fengsel på lenge, kan det være kjipt å måtte holde avstand og ikke klemme hverandre. Noen kan synes at det er vondt og vanskelig, og bli lei seg eller sint. Noen velger faktisk å vente med å dra på besøk til det blir litt færre regler. Men noen kan også synes at det er koselig å treffe hverandre allikevel.

Videobesøk
Fengslene tilbyr nå videosamtaler! Hvis du ønsker videobesøk hos den du kjenner, kan du høre med en voksen om de kan ta kontakt med fengslet og avtale en tid for dette.

Permisjoner
De som sitter i fengsel kan komme ut på permisjon igjen, sånn som det var før pandemien.

Tiltak for den innsatte
Hverdagen inne i fengslene skal også begynne å bli som før igjen nå. Så de innsatte kan gå på jobb/skole, være mer sammen med hverandre, og trene, bruke bibliotek og sånn igjen. 

Har du spørsmål eller bekymringer?
Du kan:

  • Chatte med FFP Ung. Gå inn på ffp.no/ung
    Nederst på høyre side finner du chat-ikonet.
  • Ringe oss på telefon 22 11 41 30, eller til avdelingen i Trøndelag på 73 51 19 29.
  • Sende oss en sms på 979 66 199 (Oslo) eller 940 03 120 (avd. Trøndelag).
  • Sende oss en mail til post@ffp.no

Du kan også:

  • Ta kontakt med fengselet og be om en samtale med barneansvarlig, eller spørre om noen andre kan gjør det for deg.
  • Ta kontakt med lærer eller helsesøster på skolen din.