På tide å gjøre noe!

Dette skal fengsler, politi og dommere tenke på når det gjelder barn med foreldre i fengsel

I 2018 kom Europarådet med nye anbefalinger til 47 europeiske land. Anbefalingene var skrevet som 56 regler om  hvordan barn med foreldre i fengsel bedre kan tas hensyn til. Anbefalingene var både til politiet, til dommere og rettsvesen, og til fengsler.

Men de nye anbefalingene var skrevet på et veldig snirklete juridisk språk, som var vanskelig å forstå. Derfor fikk en organisasjon som heter COPE (Children of Prisoners Europe) ideen om at barn i hele Europa skulle oversette anbefalingene til forståelig språk. De spurte FFP Ung om vi ville hjelpe til, og det ville vi!

I 2018 hadde vi workshop hos oss, der ungdommer i FFP Ung hjalp til å tyde hva anbefalingene betydde og så å formulere dem på et barnevennlig språk. Resultatet ble kjempebra!

               

COPE har nå gitt ut et kjempeflott hefte med alle de 56 anbefalingene – oversatt tilbake til engelsk, men med ungdommenes formuleringer. Du kan lese det engelske heftet her!