Korona: Informasjon til pårørende

Korona: Informasjon til pårørende

På grunn av koronautbruddet har FFP avlyst alle treff og aktiviteter for pårørende, i første omgang til over påske. Telefonen vil være åpen som vanlig mellom 9.00 – 15.30. Vi har utvidet tilbudet med chat fra tre til fem dager i uken, mandag – fredag: 9.00 – 16.00, torsdag: 9.00 – 20.00.

FFP har fått mange spørsmål fra pårørende som er fortvilet over stengte besøksavdelinger i fengslene, eller er bekymret over hvordan situasjonen påvirker de innsatte. Fengslene vil tilby gratis, utvidet telefontid og økt bruk av videobesøk på skype. FFP har vært i dialog med Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI) for å bidra til at pårørende skal få god informasjon. KDI har laget en informasjonsside med aktuell informasjon for pårørende, innsatte og ansatte:https://www.kriminalomsorgen.no/informasjon-om-tiltak-i-forbindelse-med-korona-epidemien.525457.no.html

Vi har nå laget en “spørsmål og svar”-side, på bakgrunn av noen av de spørsmålene vi har fått fra pårørende om koronasituasjonen i kriminalomsorgen den siste tiden. Vi kommer til å oppdatere med flere spørsmål og svar etterhvert. Klikk her for å komme til “spørsmål og svar”-siden. 

Vi i FFP ønsker alle pårørende og samarbeidspartnere alt godt i disse spesielle og krevende tider!